Wednesday, May 30, 2018

1 στους 10 Ευρωπαίους και 5 στους 10 Έλληνες με καθυστέρηση πληρωμών

Το 2016, το 10.4% του πληθυσμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) ήταν σε καθεστώς καθυστέρησης πληρωμών όσον αφορά κάποια υποθήκη, ένα μίσθωμα, ή άλλα αντικείμενα, όπως λογαριασμούς κοινής ωφέλειας ή πληρωμές δόσεων, τα οποία συνήθως καταβάλλονται ως μηνιαίες δόσεις.
   Αν εστιάσουμε στα στοιχεία της Eurostat που αφορούν τις καθυστερούμενες οφειλές για πληρωμές υποθηκών ή ενοικίων, το ποσοστό ανερχόταν στο 3.5% στην ΕΕ. Οι άνθρωποι που ζουν σε νοικοκυριά με εξαρτώμενα τέκνα (4.8%) είχαν διπλάσια πιθανότητα να αντιμετωπίσουν αυτή την κατάσταση από εκείνα χωρίς εξαρτώμενα παιδιά (2.3%).
   Σχεδόν το ένα τρίτο του πληθυσμού στη Βουλγαρία (34.2%) και πάνω από το ένα τέταρτο στην Κύπρο (26.6%) είχαν χρέη σε καθυστέρηση πληρωμών, ενώ στην Κροατία (26.4%) το ποσοστό καθυστέρησης αυτού του τύπου ήταν εξίσου μεγάλο. Το εντυπωσιακότερο στοιχείο της έρευνας ωστόσο είναι ότι σχεδόν το ήμισυ (47.9%) του πληθυσμού στην Ελλάδα είχε καθυστέρηση πληρωμών το 2016.
   Συνολικά, τα μισά (14 από τα 28) κράτη μέλη κατέγραψαν ότι λιγότερο από το 10% του πληθυσμού τους ήταν σε καθυστέρηση πληρωμών με υποθήκη ή μίσθωμα, λογαριασμούς κοινής ωφέλειας ή πληρωμές δόσεων. Τα μικρότερα ποσοστά ήταν 5.0% στις Κάτω Χώρες, 4.4% στην Τσεχική Δημοκρατία, και 4.2% στη Γερμανία.
Δρ. Κωνσταντίνος Μάντζαρης, Dr. Konstantinos Mantzaris, Economistmk

Published at     
Sign-up to Economistmk© Newsletter.

Bold font phrases are clickable links.
Thanks for reading! Have a Creative Day!
This post has no comments yet.

0 comments: