Wednesday, December 21, 2011

Ζητούνται κόμματα!

(Economistmk) - Ακούω καθημερινά ανθρώπους, κυρίως άνω των 40 ετών, που μιλούν για ανήθικη πολιτική. Πρόσωπα που οι ίδιοι ψήφιζαν εδώ και δεκαετίες τα κόμματα που προγραμμάτισαν όλες τις σημερινές συνθήκες.
   Από την άλλη πλευρά, η νεολαία, αυτήν που οι ίδιοι την έριξαν στο καυτό μονοπάτι της πολιτικής μάζας, αρνείται να χύσει αίμα για κάτι που δεν ευθύνεται. Κι όμως, στα πανεπιστήμια της χώρας δημιουργούνται ολόκληρες στρατιές της ΔΑΠ (ΝΔ) και της ΠΑΣΠ (ΠΑΣΟΚ). Δίχως να έχω κάποιο πρόβλημα με τις προαναφερθείσες παρατάξεις, θα ήθελα να τονίσω πως η πλειοψηφία των νέων ακολουθεί τυφλά τα ρεύματα πολιτικής επιρροής των μεγαλύτερων γενιών.
   Γίνεται έτσι αντιληπτό πως τα δύο κόμματα, ανεξάρτητα από το τι δείχνουν σήμερα οι δημοσκοπήσεις, θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν και μάλιστα με μία απίστευτη νεανική δύναμη, η οποία θα αποτυπωθεί ίσως ακόμα και στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση. Οι συνειδήσεις στην Ελλάδα δεν αλλοιώνονται, γιατί οι δημιουργοί τους κατάφεραν να χτίσουν τις απαραίτητες κλίκες πολιτικής βιτρίνας.
   Σε πολλούς αρέσει να ταυτίζονται με τα δύο κόμματα εξουσίας, σα να έχουν κερδίσει ισάριθμα πρωταθλήματα με τα χρόνια κυβερνητικής τους θητείας. Η κυβέρνηση Παπαδήμου δε μπορεί να αντέξει δίχως την ύπαρξη συγκρούσεων, για τον απλούστατο λόγο ότι είναι σα να κερδίζουν ταυτόχρονα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Αυτό στη χώρα των συγκρούσεων, δεν είναι δυνατό.
   Χρειαζόμαστε επομένως κάτι καινούργιο. Μία φρέσκια ηθική. Ένα κόμμα εμπιστοσύνης. Πολιτικά χρώματα με άρωμα υγιούς στρατηγικής. Δίχως πολιτικό κόστος, χωρίς αντιλήψεις του παρελθόντος, εκτός πολιτικών τζακιών. Πρόσωπα με ηγετικές ικανότητες, ανθρώπους με πολιτικό θάρρος, κόστος, και πάνω από όλα την εμπειρία των ιδεών. Όχι την εμπειρία που αποκτάται με ανήθικες πρακτικές.
Δρ. Κωνσταντίνος Μάντζαρης, Dr. Konstantinos Mantzaris, Economistmk

Published at     
Sign-up to Economistmk© Newsletter.

Bold font phrases are clickable links.
Thanks for reading! Have a Creative Day!
This post has no comments yet.

0 comments: