Tuesday, 12 November 2019

Wednesday, 6 November 2019

Microsoft trials four-day work week with 40% increase in productivity

Microsoft tested out a four-day work week in its Japan offices and found that its employees were happier and significantly more productive. In August 2019, Microsoft Japan experimented with a project called Work-Life Choice Challenge Summer 2019, giving its entire 2,300-person workforce five Fridays off in a row without decreasing pay.

Friday, 1 November 2019

Country rating in a changing global economy

The world economy is presenting an accelerated change. Protectionism, as the process of creating barriers to the trade flows, automation as a process of adopting technology, especially in manufacturing, digital data flows with globalized services, and climate change as a systemic risk, create an environment with unprecedented developments.

Thursday, 24 October 2019

Thursday, 10 October 2019

Ιστορικό αρνητικό επιτόκιο αλλά και ανησυχία για ύφεση

Κατά την τελευταία δημοπρασία εντόκων γραμματίων (9/10) 3μηνης διάρκειας (13 εβδομάδων), το Ελληνικό Δημόσιο άντλησε το ποσό των 487.5 εκατ. ευρώ, με επιτόκιο στο -0.02% από 0.095% που ήταν στην προηγούμενη δημοπρασία (7/8). Για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας η Ελλάδα έλαβε προσφορές με αρνητικό επιτόκιο.

Friday, 27 September 2019

Η οικονομία και το χρέος της Ελλάδας πριν τα μνημόνια

Η πορεία της Ελληνικής οικονομίας πριν τα μνημόνια ήταν εξίσου ατελής με εκείνη που παρατηρείται σήμερα. Οι πολιτικές αποφάσεις κυρίως των μεγάλων κομμάτων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, όχι μόνο δεν κατάφεραν καθώς κυβερνούσαν να ισορροπήσουν το χρέος της χώρας, αλλά αντίθετα υπέγραφαν συνεχώς συμβάσεις παράτασης του χρονικού σημείου της έναρξης της επίσημης οικονομικής κρίσης.

Monday, 16 September 2019

Tuesday, 3 September 2019

Ποιες αξιώσεις παραγράφονται σε 5 χρόνια

Σύμφωνα με το άρθρο 250 του αστικού κώδικα στην Ελλάδα, οι αξιώσεις που παραγράφονται σε πέντε (5) χρόνια είναι οι ακόλουθες δέκα οκτώ (18), όπως αυτές καταγράφονται στο αστικό δίκαιο. Να σημειωθεί ότι εφόσον δεν ορίζεται διαφορετικά, οι αξιώσεις παραγράφονται σε είκοσι (20) χρόνια, με βάση το άρθρο 249 του αστικού κώδικα.