Friday, July 13, 2012

Ελληνική «επιχείρηση» με 768.000 υπαλλήλους χρεοκοπεί

(Economistmk) - Σύμφωνα με το Μητρώο Μισθοδοτούμενων Ελληνικού Δημοσίου, από την πύλη apografi.gov.gr, οι απογεγραμμένοι Μισθοδοτούμενοι σήμερα είναι 768.009 άτομα. Ο αριθμός μισθοδοτούμενων που έχουν ενταχθεί σε Δ/νση Προσωπικού αγγίζουν τους 707.756, ενώ οι Πιστοποιημένες Διευθύνσεις Προσωπικού της Δημόσιας Διοίκησης φθάνουν τους 2.161.
   Το 2,7% των δημοσίων υπαλλήλων ανήκει στην κατηγορία «άνευ κατηγορίας εκπαίδευσης»! Το 75,11% αποτελεί το μόνιμο προσωπικό του κράτους, με μόνιμους υπαλλήλους του δημοσίου, όπως οι δημόσιοι λειτουργοί και οι δικαστικοί. Παράλληλα, μόλις το 18,5% γνωρίζει ως ξένη γλώσσα τα αγγλικά, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία δε γνωρίζει καμία γλώσσα. Ακόμα, μόλις το 30,3% διαθέτει γνώσεις επί του διαδικτύου.
   Απίστευτο είναι το γεγονός ότι 2.580 άτομα δε βρήκαν στους καταλόγους που δημιουργήθηκαν, τη θέση ευθύνης που τους αναλογεί, ενώ συνολικά 560.301 υπάλληλοι δεν έχουν καμία θέση ευθύνης. Μήπως λοιπόν, μας λένε με τρόπο πως είναι… «ανεύθυνοι»; Είναι πολλοί για να μην υπάρχουν πληροφορίες ως προς τις θέσεις που καλύπτουν στο δημόσιο τομέα. Είτε αυτή η μερίδα ατόμων είναι καθαρά αποτέλεσμα κομματικών προσλήψεων, είτε το δημόσιο δεν προσδιορίζει τις ευθύνες των υπαλλήλων του με σκοπό την πλήρη αθώωση και κάλυψη αυτών. Στον ιδιωτικό τομέα κάθε θέση έχει τη δική της ευθύνη. Καλό είναι το κράτος να διευκρινίσει το συγκεκριμένο στατιστικό.
   Ενδιαφέρον παρουσιάζει και ο πίνακας που αναφέρεται στις ηλικίες αυτού του προσωπικού. Πιο συγκεκριμένα, το 62,7% των δημοσίων υπαλλήλων βρίσκεται στην ηλικιακή κατηγορία 30-50, ενώ οι άνω των 50 ετών αγγίζουν το 25,97% επί του συνόλου. Τέλος άξιο απορίας είναι το γεγονός πως 8.000 δημόσιοι υπάλληλοι, δεν έχουν δηλώσει ημερομηνία γέννησης. Και μετά μας κάνει εντύπωση ότι λαμβάνουν συντάξεις οι πεθαμένοι. Εδώ οι ζωντανοί, δε ξέρουν πότε γεννήθηκαν!
Δρ. Κωνσταντίνος Μάντζαρης, Dr. Konstantinos Mantzaris, Economistmk

Published at     
Sign-up to Economistmk© Newsletter.

Bold font phrases are clickable links.
Thanks for reading! Have a Creative Day!
This post has no comments yet.

0 comments: