Tuesday, May 13, 2014

Οι επαγγελματικές κάρτες διατηρούν την αξία τους στην εποχή της τεχνολογίας

(Economistmk) - Δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι οι επαγγελματικές κάρτες είναι νεκρές. Επικαλούμενοι τη νέα τεχνολογία, και την πρόοδο των μέσων προβολής ενός επαγγελματία, αναφέρονται στην ολική καταστροφή των επαγγελματικών καρτών. Είναι αυτό όμως αλήθεια;
   Σε καμία περίπτωση. Κάνουν μεγάλο λάθος, και ιδού το γιατί. Όταν κάποιος συστηθεί, ειδικά εάν είναι η φύση του επαγγέλματός του τέτοια, θα δώσει απευθείας σε μια πρόσωπο με πρόσωπο επαφή, την επαγγελματική του κάρτα. Για παράδειγμα πηγαίνετε σε ένα γιατρό, σε ένα δικηγόρο, σε ένα λογιστή, σε ένα σύμβουλο, σε έναν ελεύθερο επαγγελματία, στον οποιονδήποτε.
   Σαφώς και ένας μισθωτός που εργάζεται πχ στο ΚΕΠ της περιοχής του, δεν έχει απόλυτη ανάγκη την επαγγελματική κάρτα. Όμως, αυτή είναι ένας άμεσος τρόπος για να συστηθείς σε μία συνέντευξη, σε ένα meeting, ή σε μία συγκέντρωση. Είναι ο τρόπος να δείξεις το λογότυπο της εργασίας σου, να δώσεις άμεσα δίχως χρονοκαθυστέρηση τα στοιχεία επικοινωνίας σου. Τα οφέλη της υλικής επαφής μεταξύ των ανθρώπων, όπως ένας εργαζόμενος σε έναν εργοδότη, προσθέτει αξία στην υποψηφιότητά του.
   Αυτή η άμεση επαφή, δε μπορεί να αντικατασταθεί από κανένα ηλεκτρονικό μέσο. Δε γίνεται να περιμένει ο άλλος να σημειώσει το κινητό σου στο δικό του. Η επαφή πρέπει να είναι ευθύς, ειλικρινείς, γιατί τα γραπτά μένουν, και δίχως αμφιβολία, καθώς η κάρτα σου μπορεί να γίνει αντικείμενο συζήτησης.
Δρ. Κωνσταντίνος Μάντζαρης, Dr. Konstantinos Mantzaris, Economistmk

Published at     
Sign-up to Economistmk© Newsletter.

Bold font phrases are clickable links.
Thanks for reading! Have a Creative Day!
This post has no comments yet.

0 comments: