Wednesday, January 14, 2015

Οι υπερβολικά πλούσιοι Ρώσοι αγοράζουν την παραμονή τους στη Μ. Βρετανία ώστε να αποφύγουν τη χρεοκοπία της Ρωσίας

(Economistmk) - Σύμφωνα με όσα διαρρέουν στα μεγαλύτερα δίκτυα του κόσμου, ο αριθμός των πλουσίων που φεύγουν από τη Ρωσία προσπαθώντας να κατακτήσουν μία βίζα παραμονής στη Μ. Βρετανία ολοένα και αυξάνεται, ενώ μετά από 6 χρόνια παραμονής η βίζα μετατρέπεται σε Βρετανική υπηκοότητα.
   Ενδεικτικά, πάνω από 162 fast-track βίζες έχουν εκδοθεί σε Ρώσους πλούσιους, από τον Ιανουάριο έως και το Σεπτέμβριο του 2014, έναντι μόλις 96 την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Τα στοιχεία μάλιστα δείχνουν άνοδο σε αυτό το στατιστικό μετά το Μάρτιο, όταν η Ρωσία άρχισε να παρουσιάζει σημαντικά σημάδια κρίσης.
   Οι Ρώσοι επιχειρηματίες μπορούν επενδύοντας το λιγότερο 2 εκατ. λίρες Αγγλίας στη χώρα, να λάβουν την πολυπόθητη βίζα παραμονής στη χώρα, ακόμα και μέσα σε 24 ώρες. Μετά από 5 χρόνια συνεχούς παραμονής στη χώρα, κάθε άτομο μπορεί να λάβει μόνιμη άδεια παραμονής, ενώ μετά από 6 χρόνια συνολικά λαμβάνει και υπηκοότητα.
   Βέβαια, εάν ο επιχειρηματίας μπορεί να επενδύσει στη χώρα περισσότερα χρήματα, τότε μπορεί να επισπεύσει τις διαδικασίες. Για παράδειγμα, πηγές αναφέρουν πως εάν μπορείς να επενδύσεις 10 εκατ. λίρες τότε η άδεια παραμονής γίνεται μόνιμη στα δύο μόλις έτη.
   Σε κάθε περίπτωση, το στατιστικό ότι το 21% των αγορών επενδύσεων στο Λονδίνο έγινε από Ρώσους τους τελευταίους έξι μήνες, τότε καταλαβαίνουμε πως η Μ. Βρετανία για ακόμα μία φορά παραδίδει δωρεάν μαθήματα οικονομίας για το πώς μία χώρα εκμεταλλεύεται κάθε ευκαιρία στην πραγματική αγορά. Όταν μπορείς να προσελκύσεις ανθρώπους όπως τον ιδιοκτήτη της Chelsea Roman Abramovich, ο οποίος αγόρασε ακίνητο στην ακριβότερη οδό της πόλης έναντι 90 εκατ. λιρών, τότε σίγουρα αποτελείς παράδειγμα προς μίμηση.
Δρ. Κωνσταντίνος Μάντζαρης, Dr. Konstantinos Mantzaris, Economistmk

Published at     
Sign-up to Economistmk© Newsletter.

Bold font phrases are clickable links.
Thanks for reading! Have a Creative Day!
This post has no comments yet.

0 comments: