Monday, January 11, 2016

Ο Κ. Μητσοτάκης είναι καταλληλότερος από τους αντιπάλους του, η Νέα Δημοκρατία όμως όχι

(Economistmk) - Στις χθεσινές εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης (47 ετών) εκλέχθηκε ως ο νέος πρόεδρος της ιστορικής παράταξης. Ο κ. Μητσοτάκης είναι ο 10ος συνολικά και 8ος εκλεγμένος πρόεδρος στην ιστορία της ΝΔ από το 1974, καταγράφοντας μια καθαρή νίκη σε όλα τα σημεία απέναντι στο Βαγγέλη Μεϊμαράκη (62 ετών).
   Ο Ελληνικός λαός ψήφισε ευτυχώς έναν άνθρωπο με μεγαλύτερο πνευματικό επίπεδο, και δεν αρκέστηκε σε μία ειρωνική πολιτική μαριονέτα του παλαιοκομματικού συστήματος. Το βιογραφικό του κ. Μεϊμαράκη δεν έχει να αναδείξει κάτι το ενδιαφέρον, καθώς αν εξαιρέσουμε τις πολιτικές του καρέκλες, τότε το μόνο που υφίσταται είναι το εξής:
   "Σπούδασε Νομική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, καθώς και Πολιτικές Επιστήμες και Δημόσια Διοίκηση στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, με εξειδίκευση στα φορολογικά και διατριβή στα εκλογικά συστήματα.".
   Αντίθετα, ο κ. Μητσοτάκης έχει σπουδαίο βιογραφικό όσον αφορά την εκπαίδευσή του, εκτός δηλαδή των πολιτικών θέσεων που έχει αναλάβει στο παρελθόν, έχει και πνευματική επάρκεια για να αποτελεί πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης:
   "Το 1986 αποφοίτησε αριστούχος από το Κολλέγιο Αθηνών και μεταξύ των ετών 1986-1990, σπούδασε κοινωνικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Harvard των ΗΠΑ, από όπου και αποφοίτησε με την ανώτατη τιμητική διάκριση "summa cum laude". Τιμήθηκε επίσης με το έπαθλο "Hoopes", το ανώτατο βραβείο που απονέμεται σε φοιτητή για πτυχιακή εργασία, για την εκπόνηση της διατριβής του με θέμα την Αμερικανική εξωτερική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα κατά την περίοδο 1977-1985. Μεταξύ των ετών 1990-1991 εργάστηκε ως οικονομικός αναλυτής στην Chase Investment Bank στο Λονδίνο. Έπειτα, συνέχισε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Stanford των ΗΠΑ από όπου απέκτησε τίτλο Master στις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις με ειδίκευση στα ζητήματα που αφορούν την Ευρωπαϊκή Ενοποίηση. Ολοκλήρωσε τον κύκλο των σπουδών του επιστρέφοντας στο Harvard από όπου και απέκτησε δεύτερο τίτλο Master στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Harvard Business School του Πανεπιστημίου του Harvard. Το 2003 βραβεύτηκε από το World Economic Forum ως “Global Leader for Tomorrow”.
   Όπως εύκολα παρατηρεί λοιπόν κάθε σκεπτόμενος άνθρωπος, αν θέλουμε να βάλουμε τέλος στην Ελληνική οικονομική κρίση, θα πρέπει ο Ελληνικός λαός να στραφεί στην εκλογή προσωπικοτήτων με σοβαρή εκπαίδευση, και όχι σε ανθρώπους που χαρακτηρίζονται από πολλούς ως "κομματόσκυλα". Πρέπει επιτέλους ο Έλληνας να σκεφτεί τις επιλογές του, και να δημιουργήσει ένα κοινοβούλιο με αρχές, ήθος, και δημιουργικές τάσεις. Η σημερινή βουλή, αν κοιτάξει κανείς από τα άκρα έως και το κέντρο, παρατηρεί -ευτυχώς σε μειοψηφία- ανθρώπους δίχως νόηση, άτομα χαμηλής πνευματικής επάρκειας, τα οποία όμως κατάφεραν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο να μπουν στον κατάλογο των βουλευτικών αποζημιώσεων.
   Ωστόσο, ένας πρόεδρος δεν κάνει τη διαφορά. Η Νέα Δημοκρατία αποτελεί το κόμμα των μνημονίων, και της πολιτικής και οικονομικής λιτότητας. Έτσι, όσο και αν ο νέος πρόεδρος μιλά για μία δημιουργική ανανέωση και διεύρυνση ώστε σύντομα η ΝΔ να γίνει η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη, δε θα καταφέρει να βρει αντίκρισμα στα υπόλοιπα στελέχη του παρελθόντος. Αυτό άλλωστε φάνηκε, από το γεγονός πως από τις εκλογές του Γενάρη του 2015, ένα χρόνο πίσω δηλαδή, η ΝΔ μάταια προσπαθούσε να εκλέξει νέο αρχηγό, ενώ την ίδια ώρα, η χώρα βίωσε άλλο ένα έτος σκληρής και βίαιης λιτότητας.
Δρ. Κωνσταντίνος Μάντζαρης, Dr. Konstantinos Mantzaris, Economistmk

Published at     
Sign-up to Economistmk© Newsletter.

Bold font phrases are clickable links.
Thanks for reading! Have a Creative Day!
This post has no comments yet.

0 comments: