Wednesday, June 20, 2018

Οδηγός λήψης τραπεζικών δανείων αποκλειστικά μέσω ίντερνετ

Η μορφή δανείων που προσφέρονται αποκλειστικά μέσω υπηρεσιών web banking έφτασε με χρονοκαθυστέρηση και στην Ελλάδα. Η Τράπεζα Πειραιώς καινοτομεί στην Ελληνική αγορά δημιουργώντας την κατάλληλη υποδομή για λήψη προσωπικού δανείου που προσφέρεται αποκλειστικά μέσω της υπηρεσίας win bank web banking της τράπεζας.
   Ωστόσο, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή ως προς τους όρους της σύμβασης, και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες κάποιος θα προχωρήσει σε λήψη δανείου. Δεν πρέπει να φθάσουμε εκ νέου στην εποχή του χρηματιστηρίου του 2000, και να χρεωθούν οι πολίτες με μεγάλα χρηματικά ποσά τη μερική ή και ολική άγνοια ως προς τον τρόπο λειτουργίας του χρηματοπιστωτικού συστήματος.
   Πιο συγκεκριμένα, ένα δάνειο από το πρόγραμμα της Τράπεζας Πειραιώς e-loan by win bank, από 500 ευρώ έως και 15,000 ευρώ και διάρκειας 6 έως 84 μηνών, έχει επιτόκιο ύψους 10.95% και μάλιστα κυμαινόμενο. Η επιβράβευση με τα 20,000 yellows που συνοδεύουν ως δώρο την εκταμίευση του δανείου δεν είναι παρά ένα κουπόνι για ένα γεύμα. Σκεφτείτε ότι ένα menu για δύο άτομα στην Αθήνα σε κατάστημα που δέχεται την υπηρεσία αυτή κοστίζει 25 ευρώ, δηλαδή 12,500 yellows. Επίσης, υπάρχουν και έξοδα εξέτασης του αιτήματος δανείου ύψους 200 ευρώ, και η χρέωση γίνεται στο λογαριασμό του δανείου με την εκταμίευση.
   Γενικότερα, οι μηνιαίες τοκοχρεολυτικές δόσεις μπορεί τελικά να αποτελέσουν μεγάλο πρόβλημα στα οικονομικά ενός νοικοκυριού, ενός εμπόρου, ενός μισθωτού, ενός συνταξιούχου κ.ο.κ.. Το δάνειο απευθύνεται σε ηλικίες 18-70 ετών (στη λήξη του δανείου), οι οποίοι δηλώνουν μόνιμη φυσική και φορολογική κατοικία στην Ελλάδα και διαθέτουν ελληνικό δελτίο ταυτότητας. Το γεγονός ότι όλα τα έγγραφα είναι ηλεκτρονικά μη σας παρασύρει στο να παραβλέψετε μία εξαιρετικά προσεκτική ανάγνωση των όρων ανάλογα με τις ανάγκες και την πραγματική σας οικονομική δύναμη.
Δρ. Κωνσταντίνος Μάντζαρης, Dr. Konstantinos Mantzaris, Economistmk

Published at     
Sign-up to Economistmk© Newsletter.

Bold font phrases are clickable links.
Thanks for reading! Have a Creative Day!
This post has no comments yet.

0 comments: