Tuesday, December 12, 2023

Έρευνα χρήσης τεχνολογιών στην Ελλάδα για το 2023

Η δημοσίευση έρευνας από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) σχετικά με το βαθμό χρήσης των τεχνολογιών πληροφόρησης και επικοινωνίας από τα νοικοκυριά και τα μέλη τους στην Ελλάδα ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτική.

   Πιο συγκεκριμένα, στην έρευνα συμμετείχαν 5,653 ιδιωτικά νοικοκυριά και ισάριθμα μέλη αυτών. Από τα στοιχεία προκύπτει ότι πλέον το 86.9% έχει πρόσβαση στο ίντερνετ από το σπίτι, έναντι μόλις 56.3% το 2013, δέκα χρόνια νωρίτερα.

   Στην ηλικιακή ομάδα 16-74 ετών, η πρόσβαση στο ίντερνετ σήμερα αγγίζει το 85%, όταν το 2013 ήταν στο 59.9%, και το 2003 μόλις στο 16.3%. Η υιοθέτηση του διαδικτύου στην καθημερινότητά μας άλλαξε ριζικά τη ζωή μας.

   Το 89% περίπου χρησιμοποιεί το ίντερνετ για ανάγνωση ειδήσεων και αναζήτηση πληροφοριών για προϊόντα και υπηρεσίες, ενώ το 67% των ερωτηθέντων έκανε χρήση υπηρεσιών ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, και το 66.4% πραγματοποίησε ηλεκτρονική ταυτοποίηση για διάφορες υπηρεσίες.

   Το ηλεκτρονικό εμπόριο δείχνει σημάδια κόπωσης ως προς την ανάπτυξή του, αφού το 55.3% προχώρησε σε ηλεκτρονικές αγορές, σε σύγκριση με το 58.3% δύο χρόνια νωρίτερα. Σε επίπεδο δεκαετίας ωστόσο, όταν το ποσοστό τότε ήταν μόλις 27%, παρατηρούμε σαφώς μία άνοδο.
Δρ. Κωνσταντίνος Μάντζαρης, Dr. Konstantinos Mantzaris, Economistmk

Published at     
Sign-up to Economistmk© Newsletter.

Bold font phrases are clickable links.
Thanks for reading! Have a Creative Day!
This post has no comments yet.

0 comments: