Tuesday, September 16, 2014

Η κρίση στην Ευρωζώνη συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό

(Economistmk) - Η οικονομική κρίση στην Ευρωζώνη όχι μόνο δεν έχει μειωθεί, αλλά αντίθετα συνεχίζεται η απρόβλεπτη εξέλιξή της. Οι πρόσφατες εξελίξεις στη Γαλλία ήταν αποτέλεσμα της αλήθειας που θέλησε να ανακοινώσει η γαλλική κυβέρνηση προς τους πολίτες της.
   Πιο συγκεκριμένα, η γαλλική κυβέρνηση δήλωσε πως θα πει την αλήθεια σχετικά με την οικονομία. Ο Γάλλος Υπουργός Οικονομικών Michel Sapin, μίλησε ανοικτά για μία Ευρώπη σε έντονη δυσφορία. Η Γαλλία, μετρά μηδενικούς ρυθμούς ανάπτυξης το πρώτο εξάμηνο του 2014, παρά τις προβλέψεις για 1% ανάπτυξη στο τέλους του έτους. Αυτό, σε συνδυασμό με το γενικότερο ευρωπαϊκό πλαίσιο, σηματοδοτεί νέες εξελίξεις στην ευρωπαϊκή οικονομία.
   Άλλωστε, εκτός της Γαλλίας και η Γερμανία, η μεγαλύτερη βιομηχανία της Ευρώπης, αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Σύμφωνα με τα στοιχεία για το δεύτερο τρίμηνο του 2014, η Γερμανία υποφέρει καθώς το ΑΕΠ της συρρικνώθηκε κατά -0.2%.
   Όσον αφορά τον Ευρωπαϊκό Νότο, η Ιταλία επίσης βρίσκεται σε ύφεση, με χρέος που ξεπερνά τα 2.1 τρισ. Ευρώ, ή διαφορετικά άνω του 136% ως ποσοστό επί του ΑΕΠ. Στην Ελλάδα, με χρέος που όμοιό του αναλογικά με το ΑΕΠ δεν έχει καμία άλλη χώρα στην Ευρώπη, η οικονομική κατάσταση είναι επίσης τραγική. Ποιο είναι το μέλλον της Ευρώπης άραγε; Πότε θα τερματιστεί η πολιτική λιτότητας, η μη παροχή νέων δανείων στην πραγματική οικονομία;
Δρ. Κωνσταντίνος Μάντζαρης, Dr. Konstantinos Mantzaris, Economistmk

Published at     
Sign-up to Economistmk© Newsletter.

Bold font phrases are clickable links.
Thanks for reading! Have a Creative Day!
This post has no comments yet.

0 comments: