Wednesday, May 20, 2015

Το 10% των πλουσιότερων Ελλήνων διαχειρίζεται το 56% του Εθνικού πλούτου

(Economistmk) - Κατά την ομιλία του στο συνέδριο του Economist, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δήλωσε κάτι το εντυπωσιακό.
   «Σύμφωνα με έρευνα της Credit Suisse το 10% των πλουσιότερων Ελλήνων διαχειρίζεται αυτή τη στιγμή που μιλάμε, το 56% του Εθνικού πλούτου.», είπε ο πρωθυπουργός τονίζοντας επίσης ότι:
   «Οι μόνοι που δεν υπέστησαν ζημίες μέσα σε αυτή την πενταετία της τραγωδίας για την ελληνική κοινωνία και οικονομία ήταν οι Έλληνες πλούσιοι. Αυτοί που έβγαλαν τα χρήματά τους στο εξωτερικό έγκαιρα, αυτοί που συνήθιζαν να φοροδιαφεύγουν και τα χρόνια της ανάπτυξης – και δυστυχώς συνεχίζουν να φοροδιαφεύγουν μέχρι σήμερα.».
   Το γεγονός ότι το 10% των πλουσιότερων Ελλήνων διαχειρίζεται το 56% του Εθνικού πλούτου, αποτελεί μία επιβεβαιωμένη πλέον με κάθε επισημότητα αλήθεια, βάσει της οποίας οι κυβερνήσεις πρέπει να στραφούν προς τη φορολόγηση αυτών των ομάδων χρηματικής εξουσίας.
   Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, κατά την ομιλία του στη 19η συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με την ελληνική κυβέρνηση του Economist, δήλωσε πως «το πρόβλημα των προηγούμενων πέντε ετών ήταν ότι συνεχώς προκρίναμε το τι πρέπει να υποσχεθούμε για να πάρουμε την επόμενη δόση.».
   Ο κ. Βαρουφάκης είπε αυτό που σχεδόν κανένας μέχρι σήμερα δεν το έλεγε με τόση ειλικρίνεια. Πρόσθεσε μάλιστα «μια ρήση του Κέυνς από το «the economic consequences of the peace» του 1919, ο οποίος είχε πει ότι «η Γερμανική Κυβέρνηση τότε είχε αποδεχθεί όρους που δεν είχε δικαίωμα να αποδεχθεί και οι σύμμαχοι είχαν επιβάλλει όρους που δεν είχαν δικαίωμα να επιβάλλουν».».
   Άρα το πρόβλημα στη χώρα είναι βαθύτερο, και για να μπορέσουμε να ανακάμψουμε ως χώρα πρέπει πρώτα να ανακάμψουμε ως προς τις αντιλήψεις μας και τη λογική.
Δρ. Κωνσταντίνος Μάντζαρης, Dr. Konstantinos Mantzaris, Economistmk

Published at     
Sign-up to Economistmk© Newsletter.

Bold font phrases are clickable links.
Thanks for reading! Have a Creative Day!
This post has no comments yet.

0 comments: