Thursday, September 10, 2015

Το debate αποτέλεσε τη σύνοψη της πολιτικής ανεπάρκειας στην Ελληνική πολιτική σκηνή

(Economistmk) - Στην ουσία, το debate δεν ήταν τίποτα άλλο παρά μια επανάληψη όλων όσων ήδη γνωρίζουμε για το κάθε κόμμα. Καμία νέα εξέλιξη, κανένα νέο δεδομένο ως προς τη μέθοδο διοίκησης του αύριο, και ουσιαστικά ήταν εκ νέου ορατή η ανεπάρκεια του πολιτικού μας δυναμικού.
   Οι πολιτικοί αρχηγοί δεν προέβησαν σε κάποια έκπληξη. Βέβαια, σε αυτό βοήθησε αρκετά και η δομή της συζήτησης, αφού τα στενά πλαίσια που είχαν τεθεί περιόρισαν στο σύνολο της την ουσία που θα μπορούσε ίσως να προκύψει. Το πρόβλημα επικοινωνίας και συνεννόησης στην Ελλάδα είναι όχι μόνο ορατό, αλλά και το μόνιμο παράπονο κάθε λογικού πολίτη.
   Η Ελλάδα έχει ανάγκη από ηγέτες. Πολιτικούς με προοπτική και την ταχύτητα της προσαρμογής στις συνεχώς μεταβαλλόμενες προκλήσεις. Ο ρυθμός εξέλιξης και επιτάχυνσης των δεδομένων σήμερα είναι τέτοιος που δεν επιτρέπει την απώλεια χρόνου. Δυστυχώς, όλοι δίχως εξαίρεση έκαναν συνεχώς αναφορά σε αλλαγές που ποτέ δεν πρόκειται να προωθήσουν δομημένα τη χώρα στην επιτυχία.
   Στην Ελλάδα κάθε κόμμα θεωρεί πως η ύπαρξη του και μόνο βασίζεται στην καθολική μη αποδοχή των προτάσεων των άλλων. Αντί να συμφωνήσουμε έστω στους βασικούς τομείς, αναλωνόμαστε τελικά μονάχα στην προσπάθεια, δίχως να καταλήξουμε σε ένα επίπεδο συνέργειας. Ο ένας μιλά για ξεπούλημα, ο άλλος για δραχμή, άλλος για ευρώ, άλλος για προσλήψεις και φαγοπότι, και άλλος για ακραία καθεστώτα είτε αυτά είναι από δεξιά είτε από αριστερά.
   Καταλήγουμε δυστυχώς και πάλι στα ίδια. Ακόμα και αν βρεθεί ένας άνθρωπος που πραγματικά θέλει να προσφέρει σε αυτόν τον τόπο, πάντα βρίσκονται εκείνοι που θα αποδυναμώσουν κάθε του προσπάθεια. Οι δανειστές το έχουν αντιληφθεί και για αυτό το λόγο μπορούν και επιβάλλουν εκβιαστικά οτιδήποτε αυτοί θελήσουν.
   Οι Έλληνες βάσει των επίσημων στοιχείων εργάζονται τις περισσότερες ώρες από κάθε άλλο λαό στην Ευρώπη, όμως είναι εξαιρετικά μη αποδοτικοί. Η αναποτελεσματικότητα του εργατικού δυναμικού στη χώρα μας είναι ενδεικτική του γιατί αντίστοιχα και η πολιτική σκηνή κρίνεται ως ανεπαρκής και ταυτόχρονα είναι δύσκολο να ανατραπεί. Το πρόβλημα δε λύνεται έτσι. Χρειαζόμαστε ένα εθνικό σχέδιο συνεννόησης, στρατηγικής και εφαρμογής πολιτικών μεταρρυθμίσεων ουσίας, με μοναδικό σκοπό το κοινωνικό συμφέρον.
Δρ. Κωνσταντίνος Μάντζαρης, Dr. Konstantinos Mantzaris, Economistmk

May today be a perfect blend of happiness and adventure.

Published at     
Bold font phrases are clickable links.
This post has no comments yet.

0 comments: