Tuesday, September 15, 2015

Λίγη ουσία, επιθέσεις και παραπολιτική κυριάρχησαν στο debate των δύο

(Economistmk) - Το χθεσινό debate ήταν από όλες τις πλευρές εξαιρετικά καλύτερο. Επιτέλους, είδαμε τους πολιτικούς αρχηγούς να έρχονται σε αντιπαράθεση, και να προσπαθούν, μάταια δυστυχώς, να πείσουν ότι είναι η καλύτερη επιλογή στις επερχόμενες εκλογές.
   Ο κ. Μεϊμαράκης ήταν η αρνητική φιγούρα της συζήτησης. Δυστυχώς για τη Νέα Δημοκρατία, σε αυτές τις εκλογές έχει για αρχηγό έναν ανεπαρκή πολιτικά άνθρωπο, ο οποίος με τον αλαζονικό και ψεύτικα λαϊκό χαρακτήρα του προσπαθούσε να κερδίσει κάνοντας συνεχώς επίθεση στον κ. Τσίπρα. Αυτή η προσωρινή κατάσταση στη ΝΔ ίσως της στοιχίσει τις εκλογές, αφού ο αρχηγός της εκπροσωπεί το παλιό κομματικό δεσμό με την παραπολιτική σκηνή της χώρας.
   Οι φορές που ο Μεϊμαράκης ανέφερε τη λέξη «Τσίπρας» ήταν πραγματικά αμέτρητες. Είναι φανερό ότι η ΝΔ δεν έχει πρόγραμμα. Απλά θα προσπαθήσει να συνεχίσει την κυβέρνηση Σαμαρά, προσπερνώντας την πολυπόθητη για αυτούς αριστερή παρένθεση. Αντιθέτως, ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πιο έτοιμος, χωρίς ωστόσο πλέον να έχει στην κατοχή του τα στελέχη του βεληνεκούς του Βαρουφάκη για να εφαρμόσουν συντεταγμένα τις πολιτικές και οικονομικές αποφάσεις.
   Στην ουσία λοιπόν, δεν ακούσαμε κάτι φρέσκο, κάτι που θα μας πείσει να ψηφίσουμε για μια διαφορετική μέρα. Η αντιπαράθεση αναλώθηκε περισσότερο στο ποιος είναι πιο μνημονιακός παρά στο ποιος θα προστατέψει τον πραγματικά εξαθλιωμένο κοινωνικό ιστό της χώρας. Έχουμε επομένως αρκετό δρόμο ακόμα να καλύψουμε ως εθνική αντίληψη ώστε να φθάσουμε σε πολιτικό πολιτισμό με αρετές και αξίες.
Δρ. Κωνσταντίνος Μάντζαρης, Dr. Konstantinos Mantzaris, Economistmk

Published at     
Sign-up to Economistmk© Newsletter.

Bold font phrases are clickable links.
Thanks for reading! Have a Creative Day!
This post has no comments yet.

0 comments: